ZAŠTO SU REPOVI VAŽNI

23. 10. 2018 od 12h Predstave

„Zašto su repovi važni“ je pozorišna basna o šumi, kupusu, divljim i domaćim životinjama, usamljenoj deci i prezaposlenim roditeljima, koja nas uči da slušamo, čuvamo i poštujemo prirodu i jedni druge.

Dramska priča govori o devojčici Maci koja se sa tatom Šumarem preselila iz grada u prirodu. Na obodu šume, Maca se oseća usamljeno i nesigurno. Kroz susrete sa različitim šumskim životinjama, Maca upoznaje Prirodu i uči kako da ovlada sopstvenom prirodom.

Kroz živopisne likove, britke dijaloge i melodične songove, predstava se obraća deci predškolskog i ranog školskog uzrasta, s namerom da podrži njihovo sazrevanje i socijalizaciju. Važan aspekt predstave je aktivna participacija dece u dramskoj radnji: preuzimajući uloge bića iz prirode, savetnika, pa i samih likova, deca postaju učesnici u događajima i utiču na njihov ishod. Na taj način, deca razvijaju složene kompetencije: znanje o prirodi i njenim zakonima, psihosocijalne veštine i pozitivne stavove.

Predstava se izvodi u slobodnom prostoru – otvorenom ili zatvorenom, gde prostor za igru glumaca ima oblik piste, a deca-gledaoci su smeštena sa obe njene strane, kako bi mogla da ostvare kontakt sa likovima. Broj dece-gledalaca ne treba da pređe 100, kako bi sva deca mogla biti obuhvaćena interakcijama.

U predstavi učestvuju četiri glumca. Trajanje predstave je 60 minuta.

Predstava je u potpunosti opremljena kostimom, rekvizitom i mobilnom scenografijom.

Za izvođenje je potrebno ozvučenje na koje se priključuje laptop za vođenje muzika. Za izvođenje u eksterijeru poželjno je (ali ne i neophodno) korišćenje portabl mikrofona – „bubica“.

 

Autorski tim:

Reditelj:  Sunčica Milosavljević

Igraju:

– Jelena Kesić

-Milica Petrović

-Andrej Pipović

-Nebojša Rako

Dramski pedagog: Nataša Milojević

Dizajn scene i kostima: Jelena Stojanović

Izrada lutke i maski: Zorana Milošaković Tasić, Dobrica Višnjić

Muzika:  Planet Doc music production & audio postproduction

Produkcija:  BAZAART, 2018. Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Podrška: Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Gradska opština Vračar

Najnovija dešavanja

Irish Stew i Ukratko Štef

22. 03. 2019 od 21h
Koncerti
detaljnije

Ničim izazvan i Rampa

08. 03. 2019 od 21h
Koncerti
detaljnije

ASAP

02. 03. 2019 od 21h
Žurke
detaljnije