• Details
  • Tags
  • More

Slobodna zona: Dan oslobođenja (dok.), r. Morten Travik, Ugis Olte, Letonija, Norveška, Slovenija, 2016

Home  /  Film  /  Current Page
Turneja Slobodne zone u Pančevu
Dvorana Apolo
09. maj – 06. jun 2017.
 
Misija Turneje Slobodne zone jeste da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima u kojima bioskopi ne postoje godinama, a kulturna dešavanja su retkost, ponudi na uvid vrhunski festivalski filmski program. Turneja je jedina filmska manifestacija ovakvog karaktera u zemlji.
 
Filmski festival Slobodna zona ovog proleća kreće na svoju 12. Turneju. Pet najboljih filmova sa 13. izdanja Slobodne zone održanog prošle godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, imaće priliku da pogleda i publika u svim ostalim krajevima naše zemlje.
 
Dom omladine Pančevo je stalni saradnik festivala Slobodna zona, pa je obezbedio da se i ovogodišnje izdanje festivala održi svake srede, od 9. maja do 6. juna u dvorani Apolo.
 
Projekcije počinju u 20h, a ulaz je, kao i uvek, besplatan.
16. maj u 20 h Dvorana Apolo
Dan oslobođenja (dok.), r. Morten Travik, Ugis Olte, Letonija, Norveška, Slovenija, 2016
liberation day2
Pod ljubaznim ali čvrstim smernicama starog fana koji je postao režiser i kulturni diplomata, i na iznenađenje celog sveta, kultni bend Lajbah iz bivše Jugoslavije postao je prva strana rok grupa koja je nastupala u državi-tvrđavi Severnoj Koreji. Suočen sa strogom ideologijom i kulturološkim razlikama, bend se bori da svoje pesme probije kroz iglene uši cenzure, pre nego što dospe do publike koja nikada ranije nije imala priliku da čuje alternativni rok-en-rol. U međuvremenu, propagandni zvučnici su postavljeni na granicu između dve Koreje i najavljeno je odbrojavanje do početka rata. Brda su oživela…uz zvuke muzike.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=liberation-day