• Details
  • Tags
  • More

Slobodna zona: Ćambra (igr.), r. Jonas Karpinjano, Italija, Brazil, Nemačka, Francuska SAD, 2017

Home  /  Film  /  Current Page
Turneja Slobodne zone u Pančevu
Dvorana Apolo
09. maj – 06. jun 2017.
 
Misija Turneje Slobodne zone jeste da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima u kojima bioskopi ne postoje godinama, a kulturna dešavanja su retkost, ponudi na uvid vrhunski festivalski filmski program. Turneja je jedina filmska manifestacija ovakvog karaktera u zemlji.
 
Filmski festival Slobodna zona ovog proleća kreće na svoju 12. Turneju. Pet najboljih filmova sa 13. izdanja Slobodne zone održanog prošle godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, imaće priliku da pogleda i publika u svim ostalim krajevima naše zemlje.
 
Dom omladine Pančevo je stalni saradnik festivala Slobodna zona, pa je obezbedio da se i ovogodišnje izdanje festivala održi svake srede, od 9. maja do 6. juna u dvorani Apolo.
 
Projekcije počinju u 20h, a ulaz je, kao i uvek, besplatan.
23. maj u 20 h Dvorana Apolo
Ćambra (igr.), r. Jonas Karpinjano, Italija, Brazil, Nemačka, Francuska SAD,  2017
ciambra_01

U Ćambri, maloj romskoj zajednici u Kambriji, Pio Amato očajnički želi da odraste što brže. Sa samo 14 godina, on pije, puši i jedan je od retkih ko može da ide rame uz rame sa lokalnim Italijanima, afričkim imigrantima, kao i njegovim Rumunima. Pio svuda prati svog starijeg brata Kozima, tako savladavajući neophodne veštine za preživljavanje na ulicama njihovog rodnog grada. Kada Kozimo nestane i stvari krenu da idu po zlu, Pio želi da pokaže da je spreman da zameni svog starijeg brata u procesu koji će ga naterati da se zamisli da li je zaista spreman da bude odrastao.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=a-ciambra