• Details
  • Tags
  • More

Slobodna zona: 500 godina (dok.) r. Pamela Jejts, Guatemala, 2017

Home  /  Film  /  Current Page
Turneja Slobodne zone u Pančevu
Dvorana Apolo
09. maj – 06. jun 2017.
 
Misija Turneje Slobodne zone jeste da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima u kojima bioskopi ne postoje godinama, a kulturna dešavanja su retkost, ponudi na uvid vrhunski festivalski filmski program. Turneja je jedina filmska manifestacija ovakvog karaktera u zemlji.
 
Filmski festival Slobodna zona ovog proleća kreće na svoju 12. Turneju. Pet najboljih filmova sa 13. izdanja Slobodne zone održanog prošle godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, imaće priliku da pogleda i publika u svim ostalim krajevima naše zemlje.
 
Dom omladine Pančevo je stalni saradnik festivala Slobodna zona, pa je obezbedio da se i ovogodišnje izdanje festivala održi svake srede, od 9. maja do 6. juna u dvorani Apolo.
 
Projekcije počinju u 20h, a ulaz je, kao i uvek, besplatan.
06. jun u 20 h Dvorana Apolo
500 godina (dok.) r. Pamela Jejts, Guatemala, 2017 
500 godina

500 godina prikazuje epsku priču koja je dovela Gvatemalu do odlučujuće tačke u njenoj istoriji od suđenja bivšem diktatoru generalu Riosu Montu za genocid do narodnog pokreta koji je svrgao s vlasti tadašnjeg predsednika Ota Pereza Moline. Film 500 godina rađen je iz perspektive većinske starosedelačke populacije Maja i bavi se univerzalnim temama pravde, rasizma, moći i korupcije i teškoćama s kojima se borba za pravdu u njihovoj zemlji suočava. 
http://freezonebelgrade.org/?sermons=500-godina