Rukopisi 40

Home  /  Current Page

KONKURS JE ZAVRŠEN!

Dragi rukopisci, konkurs je završen. Na našu adresu stiglo je ukupno 379 mejlova, što otprilike znači da se (manje-više, jer su neki slali radove u više mejlova) oko 365-370 autora javilo na konkurs, a čini nam se da je to i dosadašnji rekord. Kao i uvek, najviše je radova stiglo u ,,foto-finišu“ 😀 Hvala vam na učešću, sad sledi žiriranje. Urednički tim čini petoro ljudi, i osim posebnih urednika za SLO i MK, svi čitaju sve. Pratite i dalje stranicu Rukopisa, obaveštavaćemo vas blagovremeno o daljim aktivnostima.

 

___________________________________________________________________________________

 

KONKURS ZA ZBORNIK ,,RUKOPISI 40”

rukopisilogo

Dom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 40. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 40“.

Konkurs će biti otvoren do 20. februara 2017. godine, a pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših ex-Ju republika i jezicima nacionalnih manjina.

Treba poslati do 3 pesme i / ili 3 kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (dakle, do 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, brojem telefona i i-mejlom (u fajlu sa radovima i u ,,telu“ e-mejla!) na: zbornikrukopisi@gmail.com ili Dom omladine, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 40”). Nije obavezno slati na obe adrese, već po izboru, običnom poštom ili elektronskom, a prednost je na elektronskoj pošti. Molimo autore da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova!

,,Rukopisi 40″ će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a krajem maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, primerci će biti poslati poštom.

___________________________________________________________________________________

Pročitajte Rukopise 38

Leave a Reply