Predstava „OTUĐENJE“ / Studio – Centar za kulturnu edukaciju

25. 04. 2018 od 19:30h Predstave

Pozorišna predstava “Otuđenje” rađena je po kratkim dramama Ežena Joneska: “Velikan”, “Salon automobila”, “Mlada udavača” i “Novi stanar”.

Predstava se kroz komediju apsurda, na gotovo montipajtonovski način, bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije. Kroz četiri, surovo istinite situacije, zasnovane na kratkim dramama Ežena Joneska, ovaj komad obrađuje teme veličanja i idealizovanja današnjih javnih ličnosti, virtuelni svet mladih ljudi, kontrolu mišljenja I slobodu kretanja, kao i besmislene, surove i užasne rijaliti programe.

Iako predstava ima futuristički pristup, sve priče mogu delovati potpuno realno u današnjem okruženju i predstavljaju globalnu kritiku društva, a ne samo našeg podneblja.

Mladi glumci, Studio Centra potpisuju se kao potpun iautori svojih nesvakidašnjih likova, koji su izgrađeni na osnovu njihovog sopstvenog iskustva.

Ova predstava ima za cilj da podstakne mlade ljude na razmišljanje, u kom pravcu se kreće njihovo odrastanje i šta sve možemo očekivati u narednim decenijama, ako globalna politika, tehnologija i TV industrija budu nastavile da upravljaju našim životima. Predstava ima sve karakteristike komedije apsurda, ali je u svojoj suštini tragična.

Predstava “Otuđenje”, namenjena je mladim ljudima srednjoškolskog uzrasta, ali i studentima, koji tek uplivavaju u vode života.

OTUĐENJE

Tekst: Ežen Jonesko

Režija: Nenad Radović

Asistentrežije: Vasilije Krstić

Kostimograf: Marija Tavčar

Produkcija: Studio Centar

Igraju:

Dijana Belošević, Marko Miljković, Anka Aćimović, Moja Bulatović, Mila Miljković, Katarina Ivanović, Nađa Marjanović, Aron Bugarski, Milica Terzić, Katarina Zorić, Lazar Miljković i Andrijana Đorđević

Cena karte: 300 dinara

Najnovija dešavanja

OPOZIT 0.3

12. 01. 2019 od 22h
Koncerti
detaljnije