• Details
  • Gallery
  • Tags
  • More

Pozorište lektira: Romeo & Julija

Home  /  Predstave  /  Current Page

POZORIŠTE LEKTIRA

ROMEO I JULIJA”- VILIJAM ŠEKSPIR

ROMEO I JULIJA PANCEVO 1

Dom omladine Pančevo i Pozorište Lektira potpisali su ugovor o saradnji za 2018. godinu.

Pozorište Lektira nastalo je po ideji glumca Ivana Jevtovića koji je u saradnji svojih kolega Milene Nikolić i Dejana Jajčanina i svoje porodice započeo rad na osnivanju novog pozorišta koje ima edukativni karakter. Kao temu izabrali su školsku lektiru i u saradnji sa profesorima književnosti odabrana su određena dela planom i programom uvrštena u rad škola na teritoriji Republike Srbije. Svako izvođenje predstave prati radionica u kojoj će publika, u ovom slučaju učenici, imati priliku da aktivno diskutuju sa glumcima i profesorima srpskog jezika i književnosti. Učenici mogu da iznesu svoja razmišljanja o komadu-književnom delu i onome što su videli na sceni, imaju mogućnost da odaberu određene scene koje žele da odgledaju ponovo ili da ih kao reditelji izmene, a da im glumci odigraju po njihovim indikacijama, a sve u cilju odgovora na postavljena pitanja i adekvatnog razumevanja i analize određenog književnog dela.

 

Pozorište Lektira se obraća mladim ljudima gde je Dom omladine Pančevo video priliku i šansu da učenicima Pančeva ponude edukativan i s druge strane zabavan program, da zajedničkom saradnjom učestvuju u njihovoj edukaciji o značaju pismenosti, čitanja i lepog govora kroz rad na pozorišnim predstavama. Poѕorište Lektira teži učenju pravilnih obrazaca ponašanja i otkrivanju značaja komunikacije i međuljudske saradnje u razvoju mladih ljudi.

 

Predstave koje će se naći na repertoaru tokom 2018. godine su „Romeo i Julija“ Vilijam Šekspir, „Jazavac pred sudom“ Petar Kočić, „Narodni poslanik“ Branislav Nušić, „Faust“ Johan Volfgang Gete, „Pokondirena tikva“ Jovan Sterija Popović. Prva na repertoaru u Dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo bila je predstava „Faust“, a sledeća je „Romeo i Julija“ koja će se odigrati 08. marta 2018. godine od 19.30 časova. Ulaz za sve predstave biće slobodan.