Postani fotograf/kinja „Drafta”

Home  /  Current Page

Postani fotograf/kinja „Drafta”

Ukoliko si dospeo/dospela na ovu stranicu, to znači da si u potrazi za više informacija o „Draftovom” konkursu za nove članove i članice redakcije. U nastavku pročitaj više.

Dragi kandidatu/kandidatkinjo,

Hvala ti se što se interesuješ da postaneš deo naše redakcije! Molimo te da pažljivo pročitaš naredne redove.

Želimo prvo da te upoznamo sa kulturom „Drafta” i dužnostima koje tvoje potencijalno mesto fotografa/fotografkinje zahteva.

Iza „Drafta” je mlada i dinamična redakcija – grupa prvenstveno duhom mladih entuzijastičnih ljudi, koji žele da motivišu i edukuju mlade svoga grada i okolnih mesta. Uvek smo u akciji, jer novosti su svuda oko nas, a naša je dužnost i zadovoljstvo da to pripremimo i prezentujemo svima koji nas prate. To očekujemo i od TEBE!

Ako želiš da budeš deo našeg tima, očekuje te sledeće:

– Veoma dinamično radno okruženje

– Fotografisanje događaja na terenu

– Aktivna saradnja i sastanci sa ostatkom redakcije u cilju bolje komunikacije

– Promocije brojeva na terenu

– Nefiksirano radno vreme, po principu honorarnog rada.

– Podrška cele redakcije i druženje!

„Draft” redakcija traži kandidata/kandidatkinju:

– Okvirno uzrasta od 15-30 godina*1, budući da se bavimo aktuelnim temama i dešavanjima prvenstveno namenjenim mlađoj populaciji

– Koji/koja prati kulturu mladih i posećuje kulturna dešavanja

– Odgovornu i posvećenu osobu, koja može da odgovori na dinamiku posla

– Kreativnost i spremnost na rad

– Entuzijastu/entuzijastkinju koji/koja misli da svojim radom može da doprinese društvu

– Otvorenu osobu koja želi da uči i napreduje

– Fotografa/fotografkinju na kog/koju možemo da računamo!

*1 Ne želimo konkursom da kršimo član 18. Zakona o radu („Sl. glasnik RS“, br. 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013 i 75/2014), ali budući da dinamika i sam časopis prate omladinu, odredili smo okvirnu starosnu granicu.

Ako prepoznaješ sebe u ovom oglasu, želimo da se prijaviš!

Moramo da napomenemo da usmerenje tvog školovanja ne utiče na naš izbor.

Da bi se prijavio/prijavila na konkurs, treba da nam pošalješ:

– Popunjen UPITNIK

Molimo te da POPUNJEN UPITNIK prebaciš u PDF format i pošalješ nam na mail: draftredakcija@gmail.com, a sam mail nasloviš „KONKURS ZA FOTOGRAFA/FOTOGRAFKINJU –” i dodaš svoje ime i prezime.

Svi podaci koje nam dostaviš su poverljivi, isključivo sakupljeni u cilju odabira pravog kandidata/kandidatkinje i neće biti korišćeni ni u kakve druge svrhe, niti objavljivani javno bez tvog prethodnog odobrenja!

Budući da konkurs ne vršimo automatski, potvrdu da nam je stigla prijava ćeš dobiti odmah pošto otvorimo tvoj mail, tako da te molimo za strpljenje. Ako ne dobiješ odgovor za tri dana od slanja prijave pošalji ponovo mail ili nas kontaktiraj putem „Fejsbuk” stranice Draft omladinski informator, ali verujemo da neće biti problema.

ROK ZA SLANJE PRIJAVA JE 20.7.2016. GODINE.

– Prijave primamo do 20.7.2016. u 23.59. Potom sledi period analiziranja prijava kandidata/kandidatkinja.

– Naš sledeći mail očekuj 25.7.2016, kada ćemo ti saopštiti više o drugom krugu konkursa – procesu provere tvojih veština i znanja o fotografisanju. Provera podrazumeva fotografisanje na nekom od događaja u gradu, sve u zavisnosti od tvojih obaveza i kulturnih dešavanja koja nam u tom momentu budu na raspolaganju.

– Nakon procesa testiranja (datum zavisi od datuma održavanja testiranja) bićeš mail-om obavešten/obaveštena da li si primljen/primljena ili ne u „Draft” redakciju!

Proces će potrajati i možda se prvi put susrećeš sa ovakvim protokolom, ali želimo da znaš da je to u cilju izbora najboljih, a samim tim možda baš tebe!

ČEKAMO TE!

*„Draft” redakcija zadržava pravo na izmenu gore navedenih datuma, o čemu će kandidati/kandidatkinje biti naknadno obavešteni/obaveštene.