• Details
  • Gallery
  • Tags
  • More

Meeting Ella & Joe Pass

Home  /  Jazz  /  Current Page

U subotu 13. maja u Apolo dvorani u Pančevu, održaće se koncert “Meeting Ella & Joe Pass” povodom stogodišnjice rođenja Ele Ficdžerald. Tom prilikom, Bobana Đorđević će u pratnji gitariste Gorana Potića izvesti numere koje je ova džez ikona snimala u duu sa gitaristom Džo Pesom 80-tih godina prošlog veka.
Izvoditi džez samo jednim glasom i sa gitarom u pratnji nije čest slučaj. Inventivnost, ritam, slušanje “onog drugog” i komunikacija, naročito tokom improvizacije, su u ovoj formi posebno težak zadatak.
Koncept „Meeting Ella & Joe Pass “ je po izboru kompozicija svojevrstan omaž u čast Eli i Džo Pesu, ali sa velikim akcentom na kreativnim i nadahnutim improvizacijama Bobane Đorđević i majstorskim solima Gorana Potića.
……………………..……………………
Ulaz na ovaj događaj je besplatan
……………………..……………………

ella

Bobana Đorđevic je vokalna džez solistkinja aktivna na beogradskoj džez sceni sa svojim triom koji čine eminentni jazz muzičari – Aleksandar Grujić, Milan Pavković i Dušan Ivanišević. Često nastupa kao specijalni gost Di luna blues benda. Dosadašnji period su obeležili brojni nastupi, jazz festivali, koncerti, klupske svirke u zemlji i u inostranstvu (Norrtelje Jazzdagar, Stockholm; Miskolc Dixieland festival, Hungary; “Dame pevaju Jazz” gost Jazz orkestra HRT-a; Nisville Jazz Festival, Sava Centar, Kolarac, Valjevo Jazz Festival, Beer Fest Belgrade, Voxstock Blues Festival..).
Goran Potić je gitarista, član Jazz Orkestra RTS-a od 1994 i Jovan Maljokovic Balkan Salsa Benda od 1993. Svirao je sa domaćim i stranim džez muzičarima: Less McCann, Dave Gibson, Bora Rokovic, Dusko Gojkovic, Stjepko Gut, Aladar Pege, Imre Kesigy. Nastupio je i na Django Reinhardt Jazz Festivalu, Rottweil Jazz Festu, Montreux Jazz Festivalu 2001 i 2006. Jedan je od učesnika projekta ‘Belgrade Guitar Workshop-a’.