• Details
  • Gallery
  • Tags
  • More

Gradski HOR Beograd

Home  /  Koncerti  /  Current Page

Gradski HOR Beograd je mešovito pevačko društvo koje neguje više vrsta umetničke i alternativne muzike.

Na repertoaru hora se nalaze:
Stevan St. Mokranjac, Wolfgang Amadeus Mozart, Kedrov, Aćimović, V. Milošević, Beethoven, Miller, N.Savić, i mnogi drugi autori. Peva se tradicionalna muzika, gospel, jazz, pop…

Hor se bavi koncertnim aktivnostima i ima iza sebe solističke nastupe kao i gostovanje na festivalu DEV9T u Beogradu za vreme svečanog zatvaranja festivala. Hor čini preko 45 članova, ali standardna radna postava je do 30 pevača. 

Dirigent hora i umetnički rukovodilac je Milan Aćimović. 

Milan Aćimović je rođen u Banjaluci,a živi i radi u Beogradu.Studirao je etnomuzikologiju i kompoziciju u klasi profesora Konstantina Babića i Slobodana Atanackovića iz Beograda.Komponovao je muziku za film,pozorište,horove,gudačke sastave i muziku za solo klavir za koju je nagrađivan sa saradnicima. Profesionalno se bavi i štimanjem klavira za koje je sertifikovan od Bečkog proizvođača Bosendorfer gdje je i pohađao master class Austriji. Tehnički je saradnik nekoliko Beogradskih bendova kao što su: Vasil Hadžimanov bend,Marčelo i napeti kvintet i drugi.Trenutno je aktivan član benda Đorđe Miljenović aka: Wikluh Sky.
Svirao je i pevao u nekoliko muzičkih projekata kao što su: SPD Jedinstvo,St.Platon Banjalučki sa kojima je osvojio veliki broj zlatnih i srebrnih medalja na takmičenjima širom sveta,kao i u bendovima: SOPOT,Jabboko sa negrass,Breakstersi,Kartofel i solo projektu Kawiar Mangueira. Iza sebe sa navedenim izvođačima ima i nekoliko evropskih turneja,Brazilsku turneju i Rusko-Azijsku.

 
Ulaz slobodan
21078516_317561998705361_5367894080599214900_n