FreeDom Art: Nastup hora „Čarolija”

24. 08. 2018 od 18h Koncerti

18.00   Nastup hora „Čarolija”

Hor „Čarolija” osmislila je i osnovala Leontina Vukomanović, 2006.godine, i svojim autorskim pesmama za decu postavila ga u samu žižu interesovanja kako publike, tako i medija. Kako su čarolijanci najpre pratili istoimeni dečji muzički festival, saradnja s najpoznatijim i najpriznatijim pop-rok autorima donekle je odredila muzički pravac koji slede sve do danas.
Za koncert na „FreeDom Art” festivalu sastavili su repertoar „rock and roll” zvuka, kako s dečjim pesmama najatraktivnijih rok autora (Bora Čorba, Kiki Piloti, Ivana Negativ, itd), tako i s obradama rok hitova –„Bijelo dugme”, „Yu Rock misija”, „Viktorija”, „Negativ”…). Domaćin nastupa biće Leontina Vukomanović.

PROGRAM „U TOKU…”

Otvoreni atelje: crtanje portreta na licu mesta, uživo crtanje karikatura posetilaca, ručno pravljenje bombona, izložba skulptura

Otvoreni atelje je prilika da Škola crtanja i njene aktivnosti budu vidljivi široj publici, tj. posetiocima „FreeDom Art” festivala. Tom prilikom izaći ćemo u dvorište kako bismo crtali portrete posetilaca. Dobrodošli!

Naš poznati karikaturista Nikola Dragaš i njegovi mali karikaturisti, polaznici Škole karikature Doma omladine Pančevo, na licu mesta, uživo, crtaće karikature posetilaca festivala. U portretnoj karikaturi postoje dva pristupa, prvi – akcenat je na liku i karakteru ličnosti, i drugi –akcenat je na zanimanju ličnosti ili na situaciji u kojoj se ona nalazi, tako da je dobar provod zagarantovan…

Tokom programa imaćete priliku da vidite i isprobate mlečne karamele po receptu starom više od 100 godina. Karemele „Maksimović” su jedinstvene po tome što se izrađuju na tradicionalan način – sve se ručno pravi. Ne sadrže veštačku boju, niti bilo kakve veštačke aditive.

Najnovija dešavanja

NaranDŽemovanje

27. 12. 2018 od 21h
Koncerti
detaljnije

05. 12. 2018 od 13h
Tribine
detaljnije

Green Days

15. 12. 2018 od 20h
Koncerti
detaljnije