FreeDom Art: Nastup hora „Čarolija”

24. 08. 2018 od 18h Koncerti

18.00   Nastup hora „Čarolija”

Hor „Čarolija” osmislila je i osnovala Leontina Vukomanović, 2006.godine, i svojim autorskim pesmama za decu postavila ga u samu žižu interesovanja kako publike, tako i medija. Kako su čarolijanci najpre pratili istoimeni dečji muzički festival, saradnja s najpoznatijim i najpriznatijim pop-rok autorima donekle je odredila muzički pravac koji slede sve do danas.
Za koncert na „FreeDom Art” festivalu sastavili su repertoar „rock and roll” zvuka, kako s dečjim pesmama najatraktivnijih rok autora (Bora Čorba, Kiki Piloti, Ivana Negativ, itd), tako i s obradama rok hitova –„Bijelo dugme”, „Yu Rock misija”, „Viktorija”, „Negativ”…). Domaćin nastupa biće Leontina Vukomanović.

PROGRAM „U TOKU…”

Otvoreni atelje: crtanje portreta na licu mesta, uživo crtanje karikatura posetilaca, ručno pravljenje bombona, izložba skulptura

Otvoreni atelje je prilika da Škola crtanja i njene aktivnosti budu vidljivi široj publici, tj. posetiocima „FreeDom Art” festivala. Tom prilikom izaći ćemo u dvorište kako bismo crtali portrete posetilaca. Dobrodošli!

Naš poznati karikaturista Nikola Dragaš i njegovi mali karikaturisti, polaznici Škole karikature Doma omladine Pančevo, na licu mesta, uživo, crtaće karikature posetilaca festivala. U portretnoj karikaturi postoje dva pristupa, prvi – akcenat je na liku i karakteru ličnosti, i drugi –akcenat je na zanimanju ličnosti ili na situaciji u kojoj se ona nalazi, tako da je dobar provod zagarantovan…

Tokom programa imaćete priliku da vidite i isprobate mlečne karamele po receptu starom više od 100 godina. Karemele „Maksimović” su jedinstvene po tome što se izrađuju na tradicionalan način – sve se ručno pravi. Ne sadrže veštačku boju, niti bilo kakve veštačke aditive.

Najnovija dešavanja

ASAP

02. 03. 2019 od 21h
Žurke
detaljnije

Melmac Riders u Pančevu

01. 03. 2019 od 22h
Koncerti
detaljnije

NaranDŽemovanje

28. 02. 2019 od 21h
Književnost
detaljnije