• Details
  • Tags
  • More

FreeDom Art: Koncert: „Pro Rock Angels – Rolling Stones Tribute Band”

Home  /  Koncerti  /  Current Page
  1. avgust, četvrtak – Plato Milana Mladenovića, Svetog Save 10

21.30   Koncert: „Pro Rock Angels – Rolling Stones Tribute Band”

Pro Rock Angels 1

Bend „Pro Rock Angels” nastao je pre više od tri decenije. Osnovali su ga istinski zaljubljenici u rokenrol: Boban Javor, Dragan Glišin, Ljubomir Pejić, Milan Pejić i Goran Kovačević. Tokom devedesetih članovi grupe razišli su se na razne strane sveta, da bi se pre desetak godina ponovo okupili. Zahvaljujući dobroj energiji četvorice osnivača, bend se poslednjih godina širi i okuplja muzičare različitih generacija, ali sličnog senzibiliteta. Imajući uzor u „Rolling Stonesima”, grupa „Pro Rock Angels” trudi se da energiju koja kruži među njima svaki put u punoj meri prenese na publiku. Inače, interesantno je da su osnivači benda, baš kao Mik Džeger i Kit Ričards, prijatelji još iz detinjstva. „To je ono što je danas retko i istovremeno neraskidivo”, kaže Boban Javor, pevač i gitarista. „I u poslu i u životu.”

PROGRAM „U TOKU…”

Sva tri dana u toku glavnog programa posetioci će imati priliku da vide, dožive, prošetaju, isprobaju i upoznaju se sa:

  1. avgust – Izložba skulptura „Voodoo Technotic” Vladimira Petrovića

voodoo technotic

Projekat „Vudu Tehnotik” („Voodoo Technotic”) bavi se večitim pitanjem Slobode, kroz proučavanje njenog komplementa – Ropstva.

Tehnotik je izmišljena reč koja označava trenutni stadijum u evoluciji čoveka, gde je linija između ljudskog i virtuelnog tanka. Morfološki podseća na naziv leka (analgetik, anestetik, citostatik), pri čemu je akcenat stavljen na njegova često „nevidljiva” neželjena dejstva. Autor eksplicitno komunicira svoj doživljaj (vudu) negativnog uticaja tehnološke (r)evolucije na zdravlje, individuaciju, međuljudske odnose, ekologiju, svoje okruženje i život uopšte. Prikazuje oblike savremenog ropstva i negativne efekte savremenih tehnologija na auru pojedinca. Kako nam nove tehnologije „pomažu” da zaboravimo ko smo? Na koji način, svesno i nesvesno, žrtvujemo svoju individuaciju? Kako se udaljavamo od sebe, od bližnjih i od ljudi uopšte? Koje to nove stvari potiskuju iskonske i humane vrednosti? I da li digitalno i virtuelno mogu da zamene ljudsko? Predstavljanjem različitih oblika susreta čoveka i savremene tehnologije autor skreće pažnju na pretnju da virtuelni svet postane supstitut za sam život.

Celokupan projekat „Vudu Tehnotik” („Voodoo Technotic”) sastoji se od 10 skulptura i jedne instalacije nastalih u periodu avgust 2012 – februar 2014.