FreeDom Art: Koncert: „Music for Human Rights”

25. 08. 2018 od 20h Koncerti

20.00   Koncert: „Music for Human Rights”

Završni nastup trećeg ciklusa međunarodnog omladinskog projekta „Music for Human Rights III”, u kome mladi muzičari iz Srbije (UG „Narandžasti” Pančevo), Nemačke („Roter Baum” Berlin), Italije („Comala” Torino), Portugalije („Farra Fanfarra” Lisabon), Izraela („The Israel Goldstein Youth Village of HaNoar HaTzioni” Jerusalim) i Bosne i HercegovineSPEJS(„Zdravo da ste” Banja Luka) zajednički istražuju, muziciraju i stvaraju originalne kompozicije na temu slobode, aktivizma i aktuelnih društvenih dešavanja.

 

Projekat „Music for Human Rights III” osmišljen je kao intenacionalno kreativno okupljanje pre svega mladih muzičara, ali i fotografa, žurnalista i video-artista iz Nemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Izraela i Srbije. Zadatak mladih muzičara, pomešanih i podeljenih u bendove, jeste da na zadate teme koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava (interkulturalna saradnja, sloboda u umetnosti, međureligijsko razumevanje, inkluzija marginalizovanih grupa i slično) kreiraju i osmisle originalne kompozicije, dok je posao ostalih učesnika da u vidu medija tima zabeleže čitav proces i da ga zajedno sa završnim rezultatom promovišu putem savremenih vidova komunikacije (društvene mreže, „YouTube”, „Instagram”, brošure), kako bi bili dostupni javnosti.

Pančevačko Udruženje građana „Narandžasti” organizuje ovaj projekat, koji finansira EU program „Erasmus +” sa svojim međunarodnim partnerima od 2015. godine.

PROGRAM „U TOKU…”

25.avgust – Filmski program

Najnovija dešavanja

Irish Stew i Ukratko Štef

22. 03. 2019 od 21h
Koncerti
detaljnije

Ničim izazvan i Rampa

08. 03. 2019 od 21h
Koncerti
detaljnije

ASAP

02. 03. 2019 od 21h
Žurke
detaljnije