DRAFT – O nama

Home  /  Current Page

O projektu omladinskog informatora „Draft”

„Draft” je omladinski magazin osnovan sredinom 2013. godine. Projekat je grupe novinara/ki i fotografa/kinja, koji svoja znanja i veštine koriste u izradi magazina.

Do sada, objavljeno je 16 izdanja „Drafta” – fizičkih primeraka koji se besplatno mogu preuzeti na više od 15 lokacija u Pančevu i internet izdanja na sajtu pančevačkog Doma omladine.

„Draft” izlazi periodično, a vreme objave zavisi od broja programa i interesantnih dešavanja koji se tiču mladih Pančeva i Srbije.

Redakciju magazina čine studenti/kinje i jedan srednjoškolac.

Ciljna grupa su nam mladi od 15 do 30 godina, čiji muzički ukus i interesovanja izlaze iz okvira mainstream kulture.

Tematski smo veoma raznovrsni, a oblasti koje se mogu naći u „Draftu” su muzika, film, pozorište, književnost, vizuelna umetnost, rad nevladinih organizacija mladih i za mlade, aktivnosti institucija i životni stil mladih.

Do sada smo ostvarili saradnju sa „Exit-om”, „LoveFest-om”, „Arsenalom”, „Mikser festivalom”, „Mad in Belgrade-om”, „Dev9t” festivalom i mnogim drugim. Naši fotografi/kinje ispratili su preko 100 događaja i organizovali preko 70 samostalnih foto sesija, a novinari/ke obradili preko 200 tema u formi intervjua, izveštaja, najava…

Projekat finansira grad Pančevo.

Leave a Reply