• Details
  • Gallery
  • Tags
  • More

Dan grada: Dejan Cukić & Spori ritam bend @ Apolo

Home  /  Koncerti  /  Current Page

BESPLATNE KARTE ZA KONCERT “DEJAN CUKIĆ I SPORI RITAM BEND”, povodom proslave Dana grada Pančeva mogu se preuzeti svakog radnog dana od četiri sata popodne do devet sati uveče, na portirnici Doma omladine, Svetog Save 10. Broj karata je ograničen. 

DEJAN CUKIĆ

004-dejan-cukic-spori-ritam-bend-beerfest-usce-beograd-18-08-2013-photo-by-aleksandar-zec

Dejan Cukić rođen je u Beogradu 4. novembra 1959. godine i od detinjstva postao zaražen rokenrol virusom koji su u to vreme širili The Beatles, The Rolling Stones i ostali heroji muzičke revolucije šezdesetih godina. Dejan je započeo svoju karijeru već kao tinejdžer da bi početkom osamdesetih, kao frontmen grupe Bulevar, osetio prve uspehe u tadašnjoj Jugoslaviji. Posle dva objavljena albuma Bulevar prestaje sa radom i Dejan se 1984. uključuje u stvaranje sastava Bajaga i instruktori koji će uskoro prerasti u najveću i najtiražniju atrakciju jugoslovenske scene. Na vrhuncu popularnosti ovog benda, Cukić odlučuje da je vreme da krene sopstvenim putem. On se okružuje ekipom odličnih muzičara koje naziva Spori ritam bend, i objavljuje seriju zapaženih albuma, praćenih uvek atraktivnim koncertima. Dejan Cukić predstavlja jednu od retkih pouzdanih institucija naše nestabilne muzičke scene. Iako nikada u vrhu lista popularnosti, on je pesmama kao što su „Ja bih da pevam“, „Stranac u Beogradu“, „Ruža ispod pepela“, „Letnje kiše“, „Nebo jedino zna“, „Julija“ i mnoge druge, ostavio iskrenije svedočanstvo o jednom vremenu i dublji trag u podsvesti slušalaca nego čitava produkcija hitova za jednokratnu upotrebu koji se zaboravljaju u roku od par meseci.
Poslednjih nekoliko godina, osim redovnih nastupa sa bendom Spori ritam, Dejan Cukić održava i veliki broj solo – akustičnih koncerata na kojima, osim pesama iz sopstvene bogate karijere, izvodi i obrade nekih nezaboravnih hitova muzičke istorije.