• Details
  • Gallery
  • Tags
  • More

Bas i Stega @Apolo

Home  /  Koncerti  /  Current Page
Koncert povodom 6 godina postojanja benda Bas i Stega. Ovom prilikom sa bendom nastupiće kao gosti bivši basista i večni prijatelj benda Miroslav Sekulić Bata i Sanja Ugrčić kao vokal na novom singlu Ankara.
Kao speecijalni gosti nastušiće bend Sardinelli iz Mađarske kao i predstavnik eksperimentalnog i ambijentalnog žanra Sava Marinković.
Cena karte:200 rsd. na ulazu

Bas i Stega
Sastav Bas i Stega nastao je u Avgustu 2011. godine. Originalnu postavu cinili su Siniša Stupar (bubnjevi), Miroslav Sekulić Bata (bas), Stevan Đorđevic (gitara/prateći vokal) i Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal). Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena članova: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale).
Muzika koju Bas i Stega izvodi je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju Dub, Funk, Post Rock i Jazz i mnoge druge. Zasniva se na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara i syntha. Učesnik je mnogih muzičkih festivala a i pobednik „46. Zaječarske Gitarijade“ i „Šumadijskog demo festa“ u ranoj fazi benda. Iza sebe ima nekoliko izdanja: 2012.-EP „Ustaj sad!“, 2015.- Album Nova Stvar koji sadrži devet pesma i snimljen je u studiju „3×2“ u Pančevu i singl „Ankara“ iz 2017. godine.Bas i Stega na svojim nastupima širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici. Sastav čine:
Siniša Stupar (bubnjevi)
Stevan Đorđević (bas)
Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal)
Marina Grujić (synth).
www.facebook.com/basistega

Sardinelli /Hungary/
Sardinelli have been founded in the early ’90s, started playing improvised space-rock with ever changing membership, but in the front stayed the roots-hippy Szikkadt all along who surprised the audience with his amazing double talk samanic songs over and over again. Present formation of the band was born in 2010 when the concept has evolved too. The endless improvisations were replaced by modern electric rhythms and gadgets while the scythian-nigga feeling and the magic of the free singing remained untouched.
Sardinelli is a four-piece band (guitars, bass, drums, keyboards) with a male singer:
Szikkadt-Voice
Fraser-Bass
Attila Deák-Guitar
Szabolcs Jeney-Keyboards
Szabolcs Jáger-Drums
Every year Sardinelli app

Image may contain: text

ears on the O.Z.O.R.A , S.U.N and SZIN festivals as one of the most individual and magical music band.
In 2014 and 2015 they also had some appearances in Austria, Serbia and Romania.
https://soundcloud.com/sardinelli
www.facebook.com/sardinelli

Sava Marinković
Sava Marinković je muzičar iz Srbije. Svira matično gitaru i svirao je u raznim bendovima i projektima. Ali na svom solo materijalu i nastupima okrenuo se ka eksperimentalnom pristupu ambijentalne muzike, minimalizma i slobodne improvizacije.
Za ovu priliku hipnotični zvuci sporim razvijanjem vodiće slušaoca na sonično putovanje kroz improvizovane LIVE setove.

https://www.facebook.com/savamarinkovic013
https://soundcloud.com/savamarinkovic013