Apolo

Objekat se prostire na površini od 700 kvadratnih metara, u ulici Maksima Gorkog broj 6. Sastoji se od velike dvorane, galerije, hodnika, posebno izolovanog prostora za izvođače i sanitarnog čvora. Reč je o klimatizovanom, bezbednom i moderno uređenom prostoru u kome će se organizovati koncerti, pozorišne predstave, izložbe, projekcije filmova, književne večeri, programi za decu, obrazovni i informativni sadržaji za mlade, programi koji podržavaju amaterizam i razvoj aktivizma mladih. Ukupni troškovi za renoviranje iznosili su oko 21 milion dinara.

Ove godine obeležava se 100 godina od prve bioskopske projekcije u Pančevu, organizovane upravo u ovom prostoru, objektu nekadašnjeg bioskopa „Apolo”, osnovanog 1913. godine.

Prostor dvorane „Apolo”, kao mesto kulturnog susretanja i razmene kreativnih ideja različitih aktera/ki, nudi priliku za realizovanje brojnih programa: kako samog Doma omladine, tako i programa i projekata u saradnji sa drugim institucijama, obrazovnim ustanovama, pojedincima/kama, umetničkim udruženjima i organizacijama civilnog društva. Prostor će biti otvoren i za inovativne projekte, alternativnu, eksperimentalnu i andergraund scenu. Mladi kreativni umetnici, studenti, srednjoškolci, formalna udruženja, neformalne grupe i udruženja građana kao i obrazovne i ustanove kulture, imaće u prostoru dvorane „Apolo” jednake mogućnosti za izražavanje i prezentovanje stvaralaštva i aktivnosti.